Bine ai venit! Cu ce te putem ajuta?

SERVICII EDITORIALE

Servicii editoriale pentru cărți care necesita pregatirea pentru tipar

       Felul în care un cititor percepe și evaluează o carte este la fel de important ca și conținutul acesteia. Ca autor ai petrecut mult timp cu manuscrisul tău și acum dorești să-l vezi publicat cât mai repede. Înainte de a lua această decizie, vezi cum poate fi îmbunătățită cartea ta.

Poate fi vorba despre un titlu mai bun, mai scurt sau mai memorabil. Poate cartea ta are nevoie de corectură sau redactare. Este posibil ca o machetare profesională să ofere un impact vizual mai bun. Coperta unei cărți este primul lucru cu care un cititor intră în contact. Se diferențiază coperta ta de miile de coperte dintr-o librărie.

Cartea ta ajunge să fie tipărită. Ți-ai pus problema cum o promovezi? Letras îți pune la dispoziție o mulțime de informații cheie care te pot ajuta să reușești și singur, dar sfatul unui editor, experiența echipei care se ocupă zi de zi de publicare și promovare sunt de neprețuit.

Află mai multe despre fiecare serviciu în parte și fă-ți manuscrisul să strălucească.

Design copertă carte tipărită

În promovarea și vânzarea unei cărți în librării, designul de copertă este esențial. Alege serviciul nostru profesional de creație de copertă pentru a ieși în evidență. Dacă nu ai o poză de copertă, nu uita să achiziționezi una.

                                            

249 lei

 

Paginare carte tipărită text

O paginare făcută de un profesionist diferențiază interiorul unei cărți de o carte care nu respectă regulile paginării. Apelează la serviciile noastre.

 

289 lei

 

Redactare sinopsis carte și biografie autor

Cititorii vor să afle mai mult despre autorul cărții. Beneficiază de o prezentare care să te pună în cea mai bună lumină.

 

390 lei

 

Achiziție imagini copertă

Imaginile de copertă nu se pot folosi pur și simplu, luate de pe net. Dacă coperta dumneavoastră nu are o ilustrație creată de un ilustrator sau grafician, atunci cea mai bună soluție este achiziționarea pozei de copertă sau de interior, la rezoluție de tipar, de pe unul din site-urile specializate.

65 lei

 

Corectură copertă

Deși pare simplu, pe copertă se pot strecura greșeli făcute din neatenție sau din neștiință. Asigură-te că nu dai în tipar o carte al cărei text de copertă nu a fost corectat de un redactor profesionist.

 

 

87 lei

 

Consultanță editorială telefonică

Dacă ești la prima carte, orice sfat avizat îți poate fi de mare folos. De la tirajul pe care să îl tipărești la sfaturi despre titlu, număr de pagini, rețea de distribuție pe care să o accesezi sau finisaje pentru copertă și interior.

 

135 lei / 60 min

 

Consultanță editorială

Dacă ești la prima carte, orice sfat avizat îți poate fi de mare folos. De la tirajul pe care dorești să îl tipărești la sfaturi despre titlu, număr de pagini, finisaje pentru copertă și interior, etc...

 

 

320 lei

 

Recenzie volum de poezie

 

 • Cartea dvs. poate beneficia de o recenziescrisă de către un recenzor literar.
 • recenzieajută în vânzarea și promovarea cărții.

 

 • Recenziava fi prezentată autorului atunci când este finalizată.

 

 • Orice recenzie poate scoate în evidență plusurile și minusurile volumului de poezie. Autoruleste cel care decide dacă dorește sau nu să publice recenzia.

 

 

 • Recenziapoate fi publicată  pe pagina de prezentare a cărții, în librărie, poate însoți prezentarea cărții în distribuție, poate fi publicată în rețelele sociale, poate fi publicată în carte ca prefață, iar extrase din aceasta pot fi selectate pot fi selectate pentru textul de copertă.

 

 • Notă: Recenziile sunt imparțiale. Înainte de a achiziționa serviciul de recenzie, editura prezintă manuscrisul recenzorului literar, iar dacă acesta îl acceptă puteți face plata serviciului.

    430 lei

 

 

Recenzie volum proză (250-500 pagini)

 

 • Cartea dvs. poate beneficia de o recenziescrisă de către un recenzor literar.
 • recenzieajută în vânzarea și promovarea cărții.

 

 • Recenziava fi prezentată autorului atunci când este finalizată.

 

 • Orice recenzie poate scoate în evidență plusurile și minusurile volumului de poezie. Autoruleste cel care decide dacă dorește sau nu să publice recenzia.

 

 • Recenziapoate fi publicată  pe pagina de prezentare a cărții, în librărie, poate însoți prezentarea cărții în distribuție, poate fi publicată în rețelele sociale, poate fi publicată în carte ca prefață, iar extrase din aceasta pot fi selectate pot fi selectate pentru textul de copertă.

 

 • Notă: Recenziile sunt imparțiale. Înainte de a achiziționa serviciul de recenzie, editura prezintă manuscrisul recenzorului literar, iar dacă acesta îl acceptă puteți face plata serviciului.

 

    650 lei


Serviciu ISBN

 • Dacă dorești să tipărești o carte fără a trece prin tot procesul de publicare cu Editura LUCVAL&KEN, putem să ne ocupăm de obținerea unui ISBN ocazional pentru tine.

 

    170 lei

 

 

Cod de bare

 • În cazul în care dorești să-ți pui cartea tipărită în vânzare sau în rețelele de distribuție, ai nevoie de un cod de bare care va fi tipărit pe coperta 4 a cărții. Codul de bare pentru o carte se poate crea în baza unui ISBN.

 

    110 lei

 

 

Transformare manuscris Word în PDF de tipar

 • Pentru a intra în tipar, o carte pe care ați paginat-o în Word trebuie transformată în format PDF de tipar.
  Atunci când nu vă descurcați cu această transformare puteți apela la serviciul LUCVAL&KEN.

 

    95 lei

 

Design și tipar semne de carte

 • Semnele de carte sunt instrumente utile de promovare.

 

    200 lei

 

 

 

TEHNOREDACTAREA

În această etapa se asigura, prin coeziunea de stil a elementelor de structură a cărții, a imaginilor, a listelor, tabelelor, a elementelor de grafică vectorială, a tuturor partilor ce ajung să compună cartea, ca vizualul să exprime adecvat conținutul și citirea să se poată desfășura plăcut, ușor.
Fluxul de lucru asociat etapei implică 2 pași: creație și prepress.

Partea de prepress conține:
– importarea textelor, imaginilor; aplicarea stilurilor

De evitat:
Revenind la fișierul de autor, de obicei Word, acesta e necesar sa respecte câteva reguli de formatare, pentru a fi preluat în procesul de tehnoredactare.
Folosiți fonturile implicite, pentru Word este Times New Roman, pentru Open Office este Calibri.Paragrafele sunt separate prin tasta ENTER. Nu folosiți tab la începutul paragrafului sau orice alte spații albe(tasta space) pentru a indica felul în care doriți să arate paragraful. În acest stadiu evitați orice creativitate vizuală!Nu formatați textul pe coloane multiple.Evitati să folosiți text subliniat. Daca e posibil, înlocuiti cu italice.Nu plasați elemente non-text în manuscris. Imaginile, tabelele, listele, graficele, etc sunt livrate separat.   

 

TEHNOREDACTARE/DTP

SERCIVII

 • realizare machetă carte, revistă, plachetă, broșură
 • clientul primește materialul în format pdf-press pentru tipografie
 • asistență pe tot parcursul proiectului

PREȚ: 0,010 lei/ carater fără spații

 

Corectură ortografie și punctuație

Corectura de ortografie și punctuație – presupune corectarea greșelilor de punctuație, a semnelor de punctuație introduse greșit sau corectarea lipsei acestora; corectarea greșelilor de ortografie, respectiv a cuvintelor scrise greșit, a erorilor de tastare și a semnelor de ortografie eronate.

Un manuscris care nu a trecut printr-o primă editare din partea unui corector profesionist e de regulă primul respins de edituri. Este ușor de înțeles acest lucru – timpul pe care unul dintre editori de acolo ar trebui să ți-l acorde e pur și simplu prea lung și poate felul în care este scrisă lucrarea mai are nevoie de unele ajustări din partea unui redactor pentru a produce impresie.

PREȚ: 0,007 LEI/CARACTER CU SPAȚII

 

 

Corectura de sintaxă și redactare

Corectura sintaxei frazei – presupune reordonarea, reconstrucția unei fraze care este formulată defectuos; reformularea și inserarea în frază a elementelor lipsă necesare unei fraze complete și corecte în sintaxă; construcția și inserarea pasajelor cheie.

Corectura timpului verbal, a regimului verbal – presupune alinierea, sincronizarea timpului verbal și corectarea dezacordurilor între timpurile verbale.

Corectura morfologico-sintactică – presupune corectura de deictică și nondeictică, a dezacordurilor de articol, de verb, de predicat si subiect, de gen, de paradigmă, de articol și conjugare; eliminarea parților de vorbire folosite inutil sau în exces.

Corectura firului epic – presupune inserarea detaliilor lipsă de care este nevoie pentru a plasa acțiunea și personajele în timp, loc și spațiu, de asemenea și eliminarea detaliilor inutile care îngreunează textul și deviază cursul firului epic.

Corectura stilistică – presupune o formulare cât mai clară și folosirea unor cuvinte cât mai reprezentative în sintaxa și în contextul epic precum și eliminarea termenilor nespecifici genului epic cum ar fi figurile se stil și limbajul poetic; eliminarea clișeelor, termenilor superfluu, divagațiilor,  echivocului și erorilor care duc la abaterea de la cursul firului epic.

Redactare – În această etapă se preia manuscrisul de la autor sau traducător și se începe stilizarea: la exprimare, la corectitudinea informației, la gramatică, la structură, se verifică informațiile din text pentru a se asigura că sunt corecte (anii, numele de locuri sau de persoane, dar și conținutul propriu-zis; corectează greșelile de ortografie sau de gramatică. Redactorul lucrează foarte strâns cu autorul pentru a asigura coerența textului, pentru a elimina eventualele repetiții de informații, pentru a face structura textului clară, pentru a mai adăuga elemente, pentru a sugera rescrierea anumitor pasaje dacă e nevoie etc. Oficial, redactorul finisează un manuscris la nivel de conținut și formă. Neoficial, poate că retraduce o propoziție sau rescrie un pasaj.

PREȚ: 0,010 LEI/CARACTER FĂRĂ SPAȚII

 

Stilizare și estetică

Stilizare texte literare/poezie – presupune refacerea, rescrierea textului plecând de la ideea și structura autorului fără a se depărta prea mult de acestea și aducerea scrierii în conformitate cu normele de teorie literare; șlefuirea și reconturarea textului cu ajutorul unor procedee stilistice și semantice menite să îi dea o formă cât mai estetică și un fond cât mai profund apropriat de cerințele și criteriile artei literare, de mesajul, emoția pe care autorul vrea să o transmită.

Când vorbim despre Poezie – această formă a artei literare are cerințe înalte de stilisitică, estetică, prozodie sau ce țin de normele literare specifice genului. Din aceasta cauză când vorbim despre Poezie trebuie să înțelegem că avem nevoie și de un retuș de stilistică complet pentru ca un text/manuscris să poată atinge valoarea și standardele necesare unei opere conforme și cu valoare literară.

În cazul textelor literare, respectiv al poeziei, vorbim despre o cu totul altă corectură de stilistică, estetică, cadență, muzicalitate, ritm, sens metaforic și de corectarea tuturor termenilor care sunt nonconformi noțiunilor de teorie literară specifice genului.

PREȚ: 0,150 LEI/ CARACTER CU SPAȚII

 

ALTE SERVICII EDITORIALE-

CONDIȚII UNICE DE PUBLICARE

zero comision vânzare carte

( în cazul în care autorul achită contravaloarea integrală a exemplarelor comandate pentru tipărire și vânzare ( minim 100).

drepturi depline de autor

fără obligații contractuale

Se încheie contract de editare și se percep taxe comform contractului, în situația în care manuscrisul necesită pregătirea pentru tipar iar autorul nu achită contravaloarea primelor 100 de exemplare tipărite.

 

Poezie –

SERVICII OFERITE

Publicare volum poezie 60-150 pagini, format 13×20 cm.

ISBN și CIP înregistrat Biblioteca Națională

 Minim 50 exemplare tipărite la primul tiraj

Prețul este variabil în funcție forma în care este trimis manuscrisul,  de numarul de pagini și numărul de exemplare.

Prepromovare și promovare pe toate platformele noastre.

Asistență consultanță literară pe tot parcursul procesului de editare a cărții.

Asistență vânzare/vânzare și distribuție a cărții

2000 lei

 

 Roman –

SERVICII OFERITE

Publicare volum roman 250-350 pagini, format 13×20 cm.

ISBN și CIP înregistrat Biblioteca Națională

Minim 50 exemplare tipărite la primul tiraj

Prepromovare și promovare pe toate platformele noastre.

Prețul este variabil în funcție forma în care este trimis manuscrisul,  de numarul de pagini și numărul de exemplare.

Asistență consultanță literară pe tot parcursul procesului de editare a cărții.

Servicii editoriale speciale – corectură de sintaxă și feedback tehnic.

Asistență vânzare/vânzare și distribuție a cărți.

2600 lei

 

 Nuvelă

 

SERVICII OFERITE

Publicare volum proză scurtă/povestire 60-150 pagini, format 13×20 cm.

ISBN și CIP înregistrat Biblioteca Națională

Minim  50 exemplare tipărite la primul tiraj.

Prețul este variabil în funcție forma în care este trimis manuscrisul,  de numarul de pagini și numărul de exemplare.

Prepromovare și promovare pe toate platformele noastre.

Asistență consultanță literară pe tot parcursul procesului de editare a cărții.

Asistență vânzare/vânzare și distribuție a cărții

2200 lei

 

 

 Ebook

 

SERVICII OFERITE

 

Publicare carte în format electronic e-book/pub.

ISNB și CIP înregistrat Biblioterca Națională

Realizare format carte e-book/e-pub

Încărcare e-book pe platforma Amazon.

Prepromovare și promovare pe toate platformerle noastre.

Asistență și consultanță pe tot parcusul procesului de editare.

Asistență vânzare/vânzare și distribuție a cărții.

1500 lei